I höstas lyfte vi (i ett inlägg som du kan läsa här) hur du bäst gör för att få till uteplatsen när det är höst – men nu är våren här, därför är det dags för att lyft vårens inredning för trädgård och uteplats.

För det första. I år är det, precis som det har varit de senaste åren, personlighet som är det viktigaste när det kommer inredning. Detta är alltså återkommande även för 2015 och därmed får du någorlunda fria händer, men ett råd är att ändå inte spinna iväg allt för mycket. Det är nämligen lika viktigt med en röd tråd, en lugn och harmonisk känsla samt möjlighet till förnyelse. Några snabba tips att förhålla sig till är att välja en färg och återanvända den i olika nyanser (i år är orange mycket hett), att välja ett träslag och varva det med mönstrat tyg samt att våga använda belysning som detalj.

Självklart är det även viktigt att ordna trädgården så att den är vacker i all sin grönska när det är dags för blommorna att slå ut. Lummigt, tropiskt och romantiskt sägs vara rätt för våren 2015 och det är än inte försent att ordna om du inta har planterat några blommor. Viktigt är dock att du vet vad du tar dig in på så att det inte blir fel, då måste du nämligen vänta tills nästa år innan du får till din trädgård. Är du osäker rekommenderar vi att du tar hjälp av en trädgårdsarkitekt eller om du helt enkelt har en vän eller släkting som kan ge dig råd hur du får till det. Fler bra tips om hur du ska få till vårens trädgård hittar du i denna artikel från Leva & Bo.


Inspireras även av förra årets vinnare av ”Årets trädgård”.