Allt fler svenskar köper fritidshus för att njuta av sommaren i lantlig miljö. Det är också populärt att åka ut till stugan på våren och hösten för att se naturens skiftningar. Men för att vistelsen ska bli trevlig behöver stugan ha en god uppvärmning som inte kostar för mycket.

Genom att byta till en Mitsubishi luftvärmepump gör du ett miljösmart val samtidigt som du får mer pengar i plånboken. Med denna luftvärmepumpen får du en behaglig inomhustemperatur i sommarstugan. Alla exemplar i sortimentet är driftsäkra och tystgående och värmer huset med låg miljöpåverkan.

Installera luftvärmepump

När du installerar en luftvärmepump är det viktigt att utedelen inte hamnar på den sida av huset som har sol. Om detta inte kan undvikas kan du försöka skydda pumpen mot direkt solstrålning eftersom energianvändningen blir högre när luftvärmepumpen blir för varm.

Minska kostnaderna

luftvärmeEn luftvärmepump har många fördelar för dig som husägare. Du kan minska dina uppvärmningskostnader med en stor summa, ända upp till 65 procent vid rätt förutsättningar.

För att få ut de bästa fördelarna för klimatet och även ekonomiskt sett är det bra att:

  • Installera en pump med rätt dimensioner
  • Välja moderna värmepumpar
  • Se över luftvärmepumpen regelbundet

Med en luftvärmepump som har rätt dimensioner kan du spara mycket av uppvärmningskostnaderna vilket ger en hög ekonomisk besparing på längre sikt. Eftersom tekniken hela tiden utvecklas är det också viktigt att välja en modern luftvärmepump som dessutom kan vara billigare och mer klimatsmart än tidigare modeller. Du får även en riktigt frisk och ren inomhusluft.

Luftvärmepumpen behöver ses över med jämna mellanrum för att den ska ha en god funktionsgrad. För att undvika problem bör du därför beställa service med några års mellanrum. Teknikern går då igenom din pump och gör en noggrann rengöring. Du kan själv utföra en egen rengöring av filtret varannan vecka vilket ger dig en bättre fungerande pump då dess värmeförmåga försämras av filter som är trasiga eller smutsiga.

Spara energi

utedelMed en luftvärmepump behöver du inte använda mängder av energi för att skapa värme i sommarstugan eller villan. Det är ingen stor investering och återbetalningstiden är kort eftersom du sparar flera tusenlappar varje år tack vare den minskade energiåtgången. Var noggrann med att köpa en luftvärmepump som är anpassad till vårt nordiska vinterklimat för att få bästa möjliga energibesparing.

En Mitsubishi luftvärmepump är både pålitlig och stark och innehåller smart teknik som ändrar gradantalet inomhus samtidigt som den renar luften. Du kan kontrollera kyla, värme och luft när du önskar med hjälp av en enkel fjärrkontroll eller med en app i din mobil. På detta sätt kan du se till att energi inte förbrukas i onödan när sommarstugan eller bostadshuset står tomt. Du kan också värma upp köket lagom tills du kommer tillbaka från jobbet under kalla vinterdagar och rikta bort värmen från dig när det är värmebölja. Du kan låta luftvärmepumpen automatiskt sänka temperaturen i rum som inte används för att spara pengar, energi och miljön. Allt detta är möjligt tack vare den högteknologiska värmepumpen från Mitsubishi.