Få saker är väl så mysigt som en liten fjällstuga någonstans på en snötäckt bergssida. Många har nog haft drömmar om att en dag få tillgång till en sådan. Men det finns bara ett sätt att få den perfekt och på precis det sätt du vill ha den. Du får bygga den själv. När du gör det finns det ett antal saker du bör tänka på, så att den blir sådär perfekt som du drömt om.

Att stugan får en personlig prägel är något som kommer att göra den ännu mysigare och mer hemtrevlig. Följ därför dina egna tankar och idéer om hur den ska se ut. Att till exempel bygga en stor altan med räcke är något som kommer att höja helhetsupplevelsen av stugan markant. Andra tips kan vara att tänka till när det kommer till saker som fönster och andra öppningar för ljus.

”När vill du ha sol, på morgonen eller kvällen?”

Läget är viktigt

Vilket läge du bygger din stuga i kommer att ha en stor inverkan på helhetsupplevelsen. En sak som många glömmer bort är att se till så att solljuset faller på ett bra sätt. När vill du ha sol, på morgonen eller kvällen? Ofta finns det också platser som stora delar av dagen är skymda av skuggor från till exempel andra berg eller träd, och dessa platser bör såklart i så stor utsträckning som möjligt undvikas. Ser du till att göra detta kan du ha härlig sol i din stuga under många av dygnets timmar.