Har du en bil som du ofta kör i skog och ute i naturen? I så fall måste du tänka lite annorlunda än om du bara kör din bil på vägarna. Det finns många oförutsägbara hinder i skogen som du måste ta hänsyn till. En ledramp kan vara en bra lösning.

Det finns både ledrampar som är anpassade för racing och sådana som du kan ha på ett vanligt fordon. Jämför gärna lite olika varumärken och kolla upp att den passar på din bil. Det är viktigt att de har en bra ljuseffekt för att ge dig så bra sikt som möjligt.

Köra bil i skogen nattetid

Det är väldigt bra att investera i en ledramp för bil om du ska köra bil i skogen på natten. Då är det viktigt att du har så bra sikt som möjligt och kan se djur som vildsvin och älgar i god tid. Om du använder en ledramp får du en mycket större spridning av ljuset och ser bättre åt alla håll. Då kan du känna dig tryggare i bilen oavsett om du är i skogen eller på annan mark. En av de stora fördelarna med ledramp är att du får bättre sikt på sidorna av bilen.

Ljus på taket eller en ledramp?

Om du kör mycket i skogen kanske har du redan funderat på hur du ska få extra ljus på bilen. Ett alternativ till ledramp är att sätta extra lampor på taket. Det ger dig dock inte alls lika mycket ljus som om du installerar en ledramp. En ramp lyser enkelt upp hela din närmaste omgivning och är ett överlägset alternativ.

Andra fördelar med ledramper är att de har väldigt lång livstid. Det är alltså en bra investering oavsett vilken bil du har. De drar dessutom lite ström vilket är positivt ur en klimatsynpunkt. En annan fördel är att de inte kräver något underhåll så du kan fokusera dig till 100 % på körningen. Ramperna utvecklas hela tiden av olika tillverkare och kommer bara bli bättre. Det finns alltså många anledningar till att köra med ljusramp.