Vad ska du tänka på innan du köper ett sommartorp eller stuga att njuta av sommaren i? Bland annat hur du ska inreda den och om du överhuvudtaget har råd att köpa den.

sommarstugaHar du köpt ett torp eller en sommarstuga du vill inreda? Det du behöver är förutom basala möbler som säng från till exempel sängvaruhuset, köksbord, stolar, byråer och soffa även en hel uppsättning köksgeråd och textilier.

Innan du köper sommarstuga

Innan du köper ett fritidshus är det dock viktigt att du vet om du verkligen har råd, eller inte. Köplusten kan vara stor, men det är bra att förstå att du kan behöva amortera en hel del för att ha råd med sjöutsikten. Ringa in vad exakt du vill ha och köp inget på impuls, var i stället enkräsen köparen och väg för- och nackdelar mot varandra. Vilka behov ska ditt nya ställe täcka egentligen? Och hur många ska få plats i stugan? Vilka årstider planerar du att vara där?

För att lyckas med köpet av sommarstuga ska du tänka på ungefär samma sätt som om du skulle köpa en villa eller ett radhus – Expressen  

Utnyttja hörn och skapa en mysig känsla

I Sköna Hem ges inredningstips för det lilla torpet eller den efterlängtade sommarstugan. Ett projekt som ofta heter duga. Det handlar om att utnyttja hörn och leta efter saker som rymmer mycket plats, för att få plats med så mycket som möjligt på en liten yta. Ett annat tips är att inreda uteplatsen ordentligt, så att du får en plats att verkligen hänga på under sommaren. Med rottingmöbler, ljusslingor med lyktor, varma plädar, solstolar och mattor får du snabbt ett uterum som bjuder in till långa middagar och skönt häng i solen.