Vad kan man egentligen göra med natursten i sin trädgård? Ja, det mesta. Anlägg en stödmur, en vacker rabatt, en slingrande trappa, ett utekök, en utedusch – ja, möjligheterna är många. Fördelen med natursten mot trädäck är hållbarheten och den lite spräckliga ytan som varken ger stickor eller riskerar att ruttna eller gå sönder. Mer hållbart material för att inreda ens trädgård går inte att hitta.

Allt i Sten är specialiserade på stenläggning, på deras sida kan du botanisera i olika sätt du faktiskt kan använda sten i din trädgård till. De har även en Instagram man kan följa för inspiration och du kan både beställa online eller gå till någon av deras butiker. Att fastna för en stentrappa som elegant vrider sig längs med husfasaden och ner till garaget är bara en av många vackra inspirationsbilder du kan hitta på deras sida.

Naturstenen – en tidlös trend?

Möjligheterna är många med sten i trädgården, du kan anlägga:

  • Stödmur
  • Rabatter
  • Slingriga stigar
  • Stentrappor
  • Golv till växthus
  • Vacker garageuppfart

Och massa mer! Fördelen med sten sitter givetvis i dess hållbarhet. Du behöver varken oroa dig för stickor eller röta, och sten håller i många, långa år.

Det sägs vara en het trend, naturstenen. Och visst är det trendigt, men man ska inte heller underskatta naturstenens tidlösa elegans. Att investera i en ordentlig stenläggning i sin trädgård är ett sätt att investera i framtiden, ge sin mark vackra rum och tydlig struktur. Det uppskattas både av barn som springer med bara fötter, men också av äldre som inte vill halka. Ska du till exempel bygga ett utekök är det bättre med en stenlagd grund istället för ett trädäck som kan bli halt om det har regnat. Detsamma poängterar Expressen som menar att det är viktigt att bygga hållbart när det vankas utekök.

Vad blir det för dig? En rolig stig längs dina perenner, eller kanske en stenmur som skapar rum i din trädgård och där rosorna kommer trivas att klättra? Varför inte en stor rabatt omgiven av vackra stenar som håller upp och ger liv åt en annars trist yta?