Om du nyss köpt en sommarstuga är du säkert snart full med liv och lust att börja inreda den. Beroende på om den ska vara vinterbonad eller inte är inredning något som spelar större eller mindre roll. Men oavsett vad så är det alltid kul att inreda.

Ska du möblera din nybyggda eller färdigrenoverade sommarstuga? Är det långt mellan din vanliga bostad och fritidshuset? Det bästa sättet är då att ta hjälp av en flyttfirma som fraktar alla möbler från plats till plats. Då slipper du hyra otympliga släp eller skåpbilar, bära tunga prylar och fråga dina vänner om de kan tänka sig hjälpa till.

 

Hur ska du inreda?

En sommarstuga kan inredas lite hur som helst, men många väljer trots allt att satsa på en lite mer lantlig stil så att det blir en idyll varje gång du kommer ut dit. I Skandinavien gillar vi mycket vitt och trä men också inslag av blått och grönt – färger som påminner om sommar och hav. Om din sommarstuga är mer av ett torp kanske du vill inreda med lite jägarstil, det vill säga extremt mycket trä av olika träslag och i olika nyanser.

 

Liten yta – inred smart

Ofta men inte alltid är en sommarstuga relativt liten. Då gäller det att tänka konstruktivt och planera in allt på små ytor. Tänk smarta förvaringsmöjligheter och lite compact living. Kanske kan du ställa in våningssängar istället för dubbelsängar? Ställa in lådor under sängar eller över garderober? Skärma av? Tänk också på att utnyttja vartenda hörn, bokstavligt talat. Då får du mer över på de stora ytorna. Sätt upp hyllor istället för att använda golvytorna. Använd även ytor utomhus.

TIPS! När du anlitar en flyttfirma – be dem att ställa in möblerna direkt på den plats som de ska stå på, då vinner du tid när du sedan ska möblera och inreda. Du slipper även släpa runt på möblerna när du är själv sedan.