Du skulle inte renovera ditt badrum hur som helst på egen hand, inte heller rita ditt eget hus om du inte var utbildad. Så varför lämna din trädgård helt åt dina egna händer, speciellt om du inte har sådär jättemycket idéer och inspiration? 

En trädgårdsarkitekt är en person som är specialiserad på planering av trädgård. Den kan både hjälpa dig med att bedöma vilka växter som skulle trivas, vilket som är den optimala platsen för ett växthus eller komma på andra roliga finesser åt din trädgård! Intresserad? För att komma i kontakt med en sådan specialist kan du klicka här!

Olika trädgårdar har olika utmaningar

Det är inte alltid helt lätt att lösa sin trädgårdsplanering själv. I många fall behövs det en specialiserad person som kan ge sina ögon på din trädgård. Kanske är det så att den är bergig, sluttar mot norr eller är väldigt liten (eller, alldeles för stor?). Eller som för paret i följande artikel, som fick arbeta ordentligt med att få en såbar trädgård.

”Hela området var från början en åker, så när Cecilia och Johan började bygga huset år 2002 fanns det ingenting på platsen. Jorden var kompakt med tung packad lerjord och inte idealisk för att anlägga en trädgård.” Expressen

En trädgårdsspecialist kan också hjälpa dig som inte är så van vid plantering att få gröna fingrar! De kan tipsa om vilka växter som inte kräver mycket skötsel och ge dig de verktyg du behöver för att du ska få en trädgård som inte kräver för mycket kunskap eller engagemang. Med tiden kanske intresset växer och du kan börja utvecklas. Tänk om du till och med skulle få upp ögonen för yrket själv och sadla om helt?