Allt fler svenskar väljer att semestra i Sverige istället för att åka utomlands. Om du åker på skidresa i Sverige är det viktigt att tänka på att välja en bra hotellkedja som gör det möjligt att koppla av efter en heldag i backen. Det är också viktigt att boka i god tid eftersom det snabbt blir fullbokat.

De senaste åren är det många som valt att sluta flyga. Istället för att hoppa på flyget till Alperna är det många som istället tar tåget eller bilen till någon av Sveriges mysiga skidorter. Norra Sverige bjuder på fina backar och längdspår. Med ett bra boende kan du få en avkopplad semester där du kombinerar både friluftsliv och hotellyx.

Välj ett mysigt hotell

Skis,In,Snow,At,MountainsUnder vintersemestern är hotellet extra viktigt för att det ska bli en mysig och avkopplande tid. Den populära svenska hotellkedjan Elite Hotels är ett mycket bra val om du ska åka på skidsemester i Sverige. De har över 40 hotell i Sverige varav flera av dessa är i norra Sverige. Du hittar bland annat Elite Hotels i följande svenska städer i norr:

  • Sundsvall
  • Örnsköldsvik
  • Umeå
  • Luleå
  • Skellefteå

Elite är en mycket prisvärd hotellkedja som erbjuder moderna lokaler, sköna sängar och en rejäl frukost. Att äta gott och näringsrikt är extra viktigt om du ska ut i spåret eller backen. Elite har alltid trevliga restauranger med god frukost, lunch och middag. Dessutom har många av deras hotell spa- och relaxavdelning vilket är extra skönt efter en heldag ute i kylan. Att koppla av på semestern är viktigt för välmåendet. Att checka in på ett bekvämt och trevligt hotell är ett av de bästa sätten att komma ned i varv.

Boka i tid

För att undvika onödig stress inför skidresan är det viktigt att boka i god tid. Genom att planera resan långt innan och boka in hotell och aktiviteter i tid, slipper du sista-minuten-stress. Det gäller framför allt om du ska åka under högsäsong, exempelvis på skolloven. Om du istället väljer att åka skidor under lågsäsong kan du komma billigare undan. Det är inte heller lika stor risk att hotellen är fullbokade. Oavsett när du tänker åka på skidsemester så lönar det sig att vara ute i riktigt god tid. Dels för att det ofta är billigare, men även för att det ger dig tryggheten om att det finns hotellrum kvar just den veckan.

Åk till skidorten med tåg

Beautiful,Snow-covered,Forest,Is,Visible,From,The,Window,Of,APacka ner skidorna och ta tåget till fjällen. I en tid när allt fler vill leva mer klimatsmart är tåget det bästa transportmedlet. I Norrbotten och Jämtland finns det många skidorter som du kan ta dig till med tåg. Utöver fördelarna för miljön är tåg även ett bra transportmedel som gör att du ser mer av landet under resans gång. Du kan enkelt dela upp tågresan i flera delar och bo över på olika orter på vägen. Det gör att du får se många olika platser på en och samma resa. Om du väljer att göra flera stopp kan det vara bra att boka med en hotellkedja eftersom du ofta får bättre pris då.